Nyitólap Programozás oktatás Minta webshop Kapcsolat Belépés Regisztráció Menü


Karnis.
Különféle karnisokat lehet kapni az üzletekben. Vannak hagyományos plafonra rögzíthetők, és vannak az úgynevezett rúdkarnisok amiket az ablak teteje feletti fal részén lehet rögzíteni.


Most nézzük az általunk ismertetésre kerülő rúdkarnis kicsomagolását.
Mielőtt kicsomagolnánk a terméket érdemes megnézni minden részét tartalmazza e a csomagolás ami felvan tüntetve rajta, ha átlátszó csomagolásban van könnyedén átlátható lehet.
Ennek a csomagolásában van maga a rúd, a rúd két végére díszes lezáró, vannak benne karikák amiket a rúdra húzzunk, továbbá két darab távtartó kis csődarab amelyik a faltól tartsa a karnisnak a rúd részét, ezekhez a távtartó részekhez van két darab tehát mindegyikhez egy egy elem amiben a falba menő csavarokat helyezük el. Továbbá kis kampók amivel a függönyt rögzítjük a karnis karikájára, és két csavar amihez tartozik két tipli plusz két csavar amivel a távtartóhoz rögzítjük azt az elemet amelyik a falba menő csavart rakjuk. Kibontjuk a csomagolást mert ugye ha ezt a lépést kihagynánk nehézségekbe ütközhet az összeszerelése.


Karnis összeszerelése.
Miután megszabadítottuk a terméket a csomagolóanyagtól, fogjuk a rudat ráhúzzuk az egyik végére a díszesz lezáróját. Ráhúzzuk a karnis rudjára az egyik távtartót, ezután jöhetnek a karikák, majd ha mindegyik karika rajta van, jöhet a második távtartó rúd, a karnis rúd végét lezárjuk a másik díszes lezáró részét. Miután ezt megcsináltuk jöhetnek a kis függöny akasztok amelyeket a karikákra helyezünk ami a karnis tartó rúdon van, mindegyik karikára egy akasztót helyezünk. A legvégén jöhet rá a függöny.

A fényáteresztő függönyt szokták az ablak felöli részre tenni, a sötétítő függönyt pedig a másodikra.

Ez az írás nem minden karnisfajta felszerelésére illik. Mindenképpen olvassa el a csomagoláson levő leírást és nézze meg az ábrákat és az alapján érdemes lehet eljárni, illetve menyiben szükségesnek tartja, kérje ki a szakember véleményét az összeszereléssel kapcsolatban.

Léteznek olyan függöny garnitúrák, amelyiknél a függöny felfűzéséhez nem kellenek karikák mert maga a függöny teteje úgy van kialakítva hogy alapból rajta van a karnis rúdjának a helye. Füles függönyöknél a függönyre vannak varrva a fülek, ezekbe dugjuk bele a rudat. Vannak olyanok is amelyiknél a két rudat egymásba dugjuk és az így kapott hosszabb rúd egyik oldalán van az egyik függöny a másikon pedig a másik. Dupla karnisok is léteznek, ezeknek a falra rögzítése nem külön van a két rúdnak, hanem gyakorlatilag egy távtartó megy keresztül a két függönytartó rúdon és ez van a falra rögzítve.